en    fr    nl   
en    fr    nl   
  • Photo

    art optical

  • Photo

    art optical

  • Photo

    art optical

wie zijn we?

Uw ogen zijn uniek – ons aanbod is dat ook

Uw ogen zijn uniek. Uw ogen zijn wat anderen het eerst van u zien. En we weten allemaal hoeveel een blik kan zeggen. Zo is het ook met een bril. Het is dus zaak die zorgvuldig te kiezen.

Een bril vertelt een verhaal. Hij geeft uitdrukking aan uw persoonlijkheid, uw karakter. Uw smaak ook. Een bril kan een blik doen oplichten. Hij biedt iedereen die dat wil de kans zijn of haar persoonlijkheid te laten spreken.

Onze klanten lopen niet zómaar bij Art Optical binnen. Ze komen voor excellentie. Onze modellen zijn gloednieuw en worden ontworpen door de grootste designers. En wij zijn, om u te dienen, gepassioneerd door esthetiek en evenzeer door precisie.

Wij nemen de tijd voor u. Om naar u te luisteren, u te begeleiden, u te adviseren. Om u te leren kennen, kortom. Want bij het uitkiezen van een bril komen we in uw universum terecht – dat is iets intiems.

Precies op dezelfde manier zijn wij ook geïnteresseerd in uw zicht. Ieder van onze medewerkers is hooggekwalificeerd. En onze apparatuur is technologisch top. Gewone bril of zonnebril, u kunt ervan op aan dat wij overal de tijd voor nemen die nodig is.

Voor ons bent u uniek, zoals uw ogen.

onze collecties

Geacheveerde ontwerpen, verfijnde materialen en voorouderlijke vakkennis. Japanse topkwaliteit. Zo worden de Dita-monturen van acetaat gepolijst met bamboeschilfers van verschillende vorm en maat, met de hand gesneden. Het resultaat is een intensere, rijkere afwerking en een duidelijk hogere kwaliteit. En, voor zijn bezitter, een unieke ervaring.

Traditie van Duits design, sterk beïnvloed door het Bauhaus. De modellen van ultradun metaal, zonder scharnieren of schroeven, bieden afwisselend industrieel en functioneel design, soms futuristisch of retro. Hoe de collecties er ook uitzien, een bril getekend Mykita verenigt de trendy Berlijnse esprit met hypermoderne technologie, vintage charme en eigentijdse stijl.

De Zweedse ontwerpster verlegt de grenzen van de brillenmakerij. Voor haar collectie liet ze zich inspireren door muziek en meer in het algemeen door kunst. Vandaar de buiten het gewone liggende, soms extravagante vormen. En altijd kwaliteitsproducten, gemaakt van de beste materialen. Haar zwarte en gouden zonnebrillen zijn beroemd. Paris Hilton kan niet meer zonder.

Garrett, zoon van Larry Leight, mede-oprichter van Oliver Peoples, heeft het overgenomen. Onbetwistbaar talent en vakmanschap. Hij wordt geïnspireerd door zijn vrienden, hun gezichten. Zijn ontwerpen worden altijd met de hand getekend in de Venice Beach-studio; ze zijn een gewiekste mix van vintage in een altijd spitse en geacheveerde stijl, die soms met succes de grote Amerikaanse klassiekers opnieuw opzoekt.

Je kunt relatief jong zijn en toch alleen leven voor wat oud is. Dat is het geval bij Lunor, een merk dat in 1991 werd opgericht door brillenmaker Gernot Lindner. Bezeten van kunst en antiek als hij is heeft deze verzamelaar-maker zijn internationale faam gevestigd met high-end brillen in retrostijl. Zijn filosofie: zoek alle rijkdom en schoonheid van de monturen

Chanel gaat door alle modes en periodes heen. En steeds met dezelfde elegantie, dezelfde verfijning. Chanel komt met collecties die ieders persoonlijkheid weerspiegelen. Spiegelglas of transparant, discrete of imposante monturen, achthoekig, pilootmodel, vierkant of vlinderbril... Voorzien van natuurlijke parels, omvlochten veren en met de hand gepolijste glazen, maakt niet uit: Chanel-monturen worden ontworpen als echte juwelen.

Want van gezichten is er niet één, maar zijn er honderden, duizenden. En misschien nog wel meer. Nog afgezien van de kwaliteit van zijn glazen, pakt Gucci uit met zijn monturen, vormen en materialen. Van het klassieke model tot het allerextravagantste, het grote Italiaanse modehuis heeft altijd volstrekt originele creaties. Die nooit iets anders dan dit ene nastreven, telkens weer: chic combineren met praktisch. Of we nu man zijn of vrouw, we vinden er allemaal onze stijl en onze smaak.

Luxe, ja, maar dan een ontspannen, om niet te zeggen complexloze luxe. De brillencollectie heeft een gewilde stijl waarin vintage design samengaat met de geest van glamour van het merk. Céline-brillen zijn gedurfd en verleidelijk en onderscheiden zich door hun bijzonderheden: onconventionele vormen, compact, groot uitgevoerde acetaatmonturen met afgeronde contouren, strakke lijnen en minimale logo's.

En ook: Dior, Ray-Ban, Jacques Marie Mage, Balenciaga, Persol, Tom Ford, Lafont, Moscot, Komono...

onze service

Bij uitzonderlijke brillen hoort een uitzonderlijke service. Loop eens binnen bij Art Optical: design-inrichting, gedempte sfeer. Hier word je ontvangen.

Art Optical opende zijn deuren in 1994. Om maar te zeggen dat we weten waar we mee bezig zijn. Gepassioneerd door ons vak luisteren we naar wat u te vertellen hebt om uw behoeften en ook uw smaak zo goed mogelijk te begrijpen, zodat we u optimaal bij uw keuze kunnen begeleiden.

Onze merken selecteren wij zelf. Wij volgen de makers op de voet, of het nu ambachtslieden of grote modehuizen zijn. Elk jaar nemen we trouwens deel aan de vier grootste beurzen: Parijs, München, Milaan en New York. En met al onze leveranciers bouwen we hechte relaties op

Zo ook zijn al onze werknemers gediplomeerde opticiens-optometristen. Elk van hen kan uw gezichtvermogen grondig onderzoeken met de meest geavanceerde apparatuur, waaronder de oogheelkundige diagnoseapparatuur van Visionix.

En voor grotere precisie zien we zelf, in de winkel, toe op het slijpen van de glazen. Dit betekent ook dat we een grote voorraad hebben, zodat we snel aan de gewenste bril kunnen beginnen of, na een ongelukje, hem bijna ogenblikkelijk kunnen vervangen. Unifocale glazen zijn op die manier binnen een uurtje gepiept.

Wij kijken niet op een uurtje, juist om u geen tijd te laten verliezen. Bij elke aankoop van een complete set – bril met corrigerende glazen – wordt u parkeergelegenheid aangeboden (Steinberger Louise Parking, 2 Doors Parking, Gulden Vlies Parking, Poelaert Parking).

onze waarbord

Wij willen maar één ding: dat u volkomen tevreden bent. En dus bieden wij u, naast ons advies, kwaliteitsproducten en een vlekkeloze klantenservice.

Met klantenservice bedoelen we het perfect op maat maken van uw bril. De veren opnieuw aanspannen, bijvoorbeeld, ze recht zetten en ze aan uw oorschelp aanpassen. De glazen ultrasoon schoonmaken. Maar ook scharnieren of neussteuntjes vervangen als ze tekenen van slijtage vertonen.

Art Optical verbindt zich er uiteraard toe de wettelijke garanties te respecteren. En meer dan dat – veel meer. Om precies te zijn: drie jaar garantie op uw multifocale glazen (breuk en diefstal). In geval van vervanging onder garantie bieden we een tegemoetkoming van 100% in het eerste, van 66% in het tweede en van 33% in het derde jaar.

Meer in het algemeen biedt Art Optical u twee jaar garantie op alle merken die wij vertegenwoordigen; herstelkosten zijn voor onze rekening. Een exclusief voordeel.

Kwaliteit heeft een prijs, hoor je weleens. Wij geloven dat kwaliteit een naam en een adres heeft: Art Optical.

contact

Art Optical
Galerie Espace Louise, 15
1050 Ixelles
+32 2 514 20 23

Maandag: 11u00 - 18u30
Dinsdag-Zaterdag: 10u30 - 18u30